• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Zebra Billy Can 3,0 liter

1 / 2
€27,99
De bekende Billy Can, gebruikt door Ray Mears! Uitgevoerd in stevig rvs. Compleet met deksel en binnenpan. 16 x 16cm, inhoud 3000ml.
Levertijd Ma. - Za. voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
Voor 17:00:00 besteld, dezelfde dag verzonden!! Je hebt nog: 03:39 uur
Zebra Billy Can 3,0 liter

De beste outdoor kookpotten van het merk Zebra of Thailand: de Billy Can. Bekend geworden door Ray Mears en door vele outdoor bedrijven wereldwijd gebruikt. Deze zeer stevige potten zijn uitermate geschikt voor het gebruik boven een kampvuur, maar kunnen natuurlijk ook gebruikt worden op alle andere outdoor kooktoestellen op zowel gas, esbit, als benzine.

Door het sterke RVS metaal hebben ze geen last van roestvorming. Het handige handvat, met uitsparing, zorgt ervoor dat de pot veilig boven het vuur hangt, en makkelijk is te verplaatsen. Elke Billy Can wordt geleverd met een RVS deksel en een inwendige kleinere pan, ook te gebruiken als bord. De stevige kunststof clips houden bij het transport de deksel op zijn plaats, en zijn makkelijk te verwijderen voor gebruik.

Specificaties:

  • Hoogte 16cm 
  • Doorsnede 16cm 
  • Gewicht 975 gram 
  • Inhoud 3,0 Liter 
  • RVS roestvrij staal 
  • Incl. Deksel, Binnenpan (tevens bord) en transportclips

WAARSCHUWING!

 

GEBRUIK GEEN ZELF GEMONTEERDE METALEN CLIPS OP DE ZEBRA BILLY CANS!

Vanuit de importeur kregen we een mail waarop we besloten hebben onze klanten de waarschuwen voor het zelf aanpassen/vervangen van de plastic-clips aan de Zebra Billy Cans (zie de foto).

Er worden (werden) op internet (niet door Bushcraftshop) metalen clips verkocht welke als vervanging voor de origineel bevestigde plastic clips worden gebruikt. Men gebruikt deze metalen clips om de deksel van de billy can vast te zetten en deze vervolgens als oven te gebruiken om brood te bakken, maar ook worden ze vaak gebruikt om het deksel vast te zetten tijdens het koken op een houtvuur.

De importeur heeft een melding ontvangen van een geval waarbij de Zebra billy can is geëxplodeerd door het gebruik van deze clips tijdens het koken en verwondingen heeft veroorzaakt.

Daar Zebra of de importeur deze clips niet zelf monteert en/of ondersteunt zijn zij niet verantwoordelijk voor dit ongeluk, maar toch willen we de klanten graag waarschuwen om verdere ongelukken te voorkomen.

Het deksel KAN met deze metalen clips zodanig worden vastgezet dat de druk uit de billy can niet voldoende kan ontsnappen en er hierdoor een gevaarlijke situatie ontstaat!

Wij verkopen de metalen clips zelf niet, maar we willen onze klanten graag waarschuwen voor de gevaren van het aanpassen van de Zebra Billy Can, aangezien wij deze verkopen. De standaard versie met plastic clips, zoals wij hem aanbieden, is overigens veilig te gebruiken.

Ons advies is om de metalen clips, indien je ze op de billy can gebruikt, te verwijderen en niet meer op de billy can te gebruiken, of er in ieder geval zeker van te zijn dat er voldoende lucht kan ontsnappen tijdens verhitting van de billy can.

De origineel meegeleverde plastic clips van Zebra houden het deksel op zijn plaats tijdens het koken op gas, maar zullen bij te hoge druk het deksel voldoende vrijheid geven om lucht te laten ontsnappen. Voor gebruik op een kampvuur adviseren we de plastic clips van de billy can te verwijderen. Deze zijn niet vuurvast. Je kunt ze na gebruik eventueel weer terugzetten. Origineel worden de billy cans in Thailand gebruikt als een soort lunchtrommeltje. De plastic clips zorgen dat het deksel tijdens het vervoer op zijn plaats blijft.

De Zebra billy can kan overigens zonder problemen zonder clips worden gebruikt en is dan een geweldige pan voor boven je kampvuur. Het is echter geen oven of snelkookpan en deze pan dient dan ook niet op deze wijze te worden gemodificeerd.

Voor de volledigheid willen we er graag op wijzen dat na het aanpassen van de Zebra billy can, op welke wijze dan ook, geen aanspraak meer kan worden gemaakt op garantie of aansprakelijkheid van ons als leverancier, zoals dit normaal ook bij alle producten van toepassing is.

We wensen iedereen natuurlijk veel en vooral veilig kookplezier met hun onaangepaste Zebra Billy Can!

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen